П`ятниця, 19.04.2024, 17:33
Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход

Права людини в школі

Меню сайта
Форма входа
Календарь новостей
«  Серпень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Поиск
Друзья сайта
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наш опрос
Рівень своїх знань про Права людини та Права дитини Ви вважаєте:
Всього відповідей: 32
Главная » 2015 » Серпень » 18 » ВПРОВАДЖУЄМО МЕДІАЦІЮ В ОСВІТНІЙ ПРОСТІР: КРОК ПЕРШИЙ
ВПРОВАДЖУЄМО МЕДІАЦІЮ В ОСВІТНІЙ ПРОСТІР: КРОК ПЕРШИЙ
18:23

17 серпня 2015 р. в місті Києві було проведено Всеукраїнський круглий стіл з питань впровадження медіації в навчальні заклади, організаторами якого спільно виступили центр «Ла Страда-Україна», Міністерство освіти і науки України та Український науково-методичний центр практичної психології та соціальної роботи НАПНУ.

На зустрічі були присутні Президентка Центру «Ла Страда-Україна», проф. Катерина Левченко, віце-президентки Ольга Калашник та Людмила Ковальчук, координаторка проекту Катерина Черепаха та директор Департаменту профілактики, освіти та медіації Центру «Ла Страда-Україна» Вероніка Андрєєнкова. Черкаську область представляла Тетяна Войцях, завідувач обласного центру практичної психології і соціальної роботи Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників.

Учасників Всеукраїнського круглого столу привітав директор Українського НМЦ практичної психології та соціальної роботи, проф. Віталій Панок, наукові співробітники Центру Юрій Луценко та Надія Лунченко.

Захід відвідала пані Франческа Стідстон – представниця Міністерства з питань міжнародного розвитку Посольства Великої Британії в Україні. Вона відмітила значення медіації як засобу вирішення конфліктів, в громадах, які постраждали від конфлікту, особливо серед жінок та дівчат – внутрішньо переміщених осіб.

Важливими стали доповіді завідувачів обласних Центрів практичної психології та соціальної роботи, координаторок шкільних Служб порозуміння та неурядових організацій з різних регіонів, в яких вже успішно застосовуються методи медіації для вирішення конфліктів. Вони відмітили тенденцію до зростання рівня агресії та конфліктів в навчальних закладах та представили кращі практики впровадження шкільної медіації. Зокрема, Тетяна Войцях представила досвід впровадження у професійну діяльність спеціалістів психологічної служби навчальних закладів Черкаській області позитивного підходу до роботи з дитиною та сім'єю, а також Сімейної групової наради як моделі прийняття рішень.

 

Під час круглого столу обговорили механізм впровадження медіації в навчальних закладах та створено робочу групу для подальшої його реалізації, в яку увійшла і Тетяна Войцях як представник від Черкаської області.

За результатами обговорення будуть підготовлені та надруковані матеріали круглого столу.

Круглий стіл відбувся в рамках проекту «Розбудова миру, профілактика і розв’язання конфлікту з використанням медіації в групах та громадах, які постраждали від конфлікту, особливо серед жінок та дівчат ВПО» за підтримки Посольства Великої Британії в Україні.

Джерело: http://www.la-strada.org.ua/ucp_mod_news_list_show_545.html

Просмотров: 577 | Добавил: Татьяна | Рейтинг: 5.0/5 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]