Четвер, 25.04.2024, 21:03
Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход

Права людини в школі

Меню сайта
Форма входа
Календарь новостей
«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Поиск
Друзья сайта
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наш опрос
Рівень своїх знань про Права людини та Права дитини Ви вважаєте:
Всього відповідей: 32
Главная » 2012 » Травень » 19 » «Відповідальне батьківство – щасливе дитинство». Новини від спеціалістів психологічної служби Черкаської області
«Відповідальне батьківство – щасливе дитинство». Новини від спеціалістів психологічної служби Черкаської області
15:02

У щасливій родині – щасливі діти!

 Під таким гаслом у рамках реалізації соціально-освітнього проекту «Відповідальне батьківство – щасливе дитинство» проходило родинне свято у ДНЗ «Струмочок» м. Золотоноша Черкаської області. Цей проект реалізовується за підтримки Кременчуцького комітету молодіжних організацій та Мережі громадських організації Полтавської та Черкаської областей "Молодь діє!”. Партнерами виступили відділ у справах сім’ї та молоді та відділ освіти Золотоніської міської ради.

Актуальною проблемою нашої громади є необхідність привернення уваги молодих батьків до важливості їх безпосередньої участі у виховному процесі. Саме тому метою проекту, який взялися втілювати в життя Людмила Кулієва (директор ДНЗ «Струмочок») та Любов Неділько (практичний психолог закладу) став розвиток виховного потенціалу та батьківської відповідальності через залучення молодих батьків до участі у навчальних тренінгах та підготовці загального «Родинного вогника.»

У навчальних заняттях взяли участь 16 батьків. Захід став справжнім святом з атмосферою родинного затишку. 


Під час святкового концерту, підготовленого за активної допомоги працівників садочку Світлани Рафальської (музичного керівника), Оксани Тубілко та Валентини Вельніної (ведучих) батьки ділилися своїми рецептами «відповідального батьківства»”, демонструючи свої творчі вміння та турботу про дітей. Приємним сюрпризом для дітлахів стала і підготовлена батьками вистава лялькового театру за мотивами народної казки "Круть-Верть”. Вікторія Комар, Ірина Гичка, Наталія Сологуб, Лариса Гаращенко та Оксана Усачова настільки вдало зуміли зіграти свої ролі (про що свідчили захопливі погляди всіх дітей), що з впевненістю можна говорити про активне усвідомлення батьками своєї особистої ролі у вихованні дітей.


Взяли участь батьки і у цікавій грі «Щасливі діти у щасливій родині», яку допомагали проводити Лариса Дегтяренко та Анна Брус. Діти разом з батьками, проходячи «творчі станції» (аплікація, малювання, бісероплетіння, виготовлення прикрас із стрічок), створювали емблеми своїх родин. Гра сприяла емоційному зближенню батьків та дітей, налагодженню комфортної взаємодії. Запрошеним на свято родинам було також презентовано родинне панно з сімейних фотографій «Весела сімейка», а також відео інтерв’ю «Батьки очима дітей».


Свято продемонструвало, що наші батьки можуть бути відповідальними і креативними, своїм прикладом заохочуючи всіх більше часу проводити зі своїми дітьми, працювати над створенням затишної та сприятливої для виховного процесу дітей обстановки, а також серйозніше відноситися до процесу виховання та становлення особистості власних дітей.

Оксана Червякова, спеціаліст відділу у справах сім’ї та молоді, м. Золотоноша

Любов Неділько, практичний психолог ДНЗ «Струмочок», м. Золотоноша  

Просмотров: 1239 | Добавил: Татьяна | Рейтинг: 5.0/1 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]