П`ятниця, 29.03.2024, 15:22
Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход

Права людини в школі

Меню сайта
Форма входа
Календарь новостей
«  Вересень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Поиск
Друзья сайта
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наш опрос
Рівень своїх знань про Права людини та Права дитини Ви вважаєте:
Всього відповідей: 32
Главная » 2015 » Вересень » 26 » ВІД КОНФЛІКТІВ ДО ПОРОЗУМІННЯ: НАВЧАЛЬНА ПРОГРАМА ДЛЯ МАЙБУТНІХ МЕДІАТОРІВ
ВІД КОНФЛІКТІВ ДО ПОРОЗУМІННЯ: НАВЧАЛЬНА ПРОГРАМА ДЛЯ МАЙБУТНІХ МЕДІАТОРІВ
21:37

21-25 вересня 2015 року відбувся перший навчальний тренінг «Базові навички медіатора в навчальних закладах і громаді» з метою підготовки медіаторів для подальшої роботи в навчальних закладах і громаді. До першої групи учасників увійшли члени та експерти робочої групи проекту, члени Національної тренерської мережі Міжнародного жіночого правозахисного центру «Ла Страда – Україна», психологи партнерських громадських організацій, які надають консультації внутрішньо переміщеним особам та членам громад, які зазнали наслідків військового конфлікту, працівники Центру «Ла Страда – Україна».

Навчання відбувається в рамках проекту «Розбудова миру, профілактика і розв’язання конфлікту з використанням медіації в групах та громадах, які постраждали від конфлікту, особливо серед жінок та дівчат ВПО» за підтримки Посольства Великої Британії в Україні у співпраці з Міністерством освіти і науки України. Мета програми: підготувати медіаторів для миробудування, профілактики та розв’язання конфліктів у навчальному середовищі, в групах та громадах, які постраждали від конфлікту, особливо серед жінок та дівчат ВПО

Загалом навчання пройдуть 77 осіб, які пройшли конкурсний відбір – представники навчальних закладів та громадських організацій Вінницької, Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Київської, Луганської, Одеської, Полтавської, Харківської, Херсонської, Черкаської областей.

У першій тренінговій групі Черкаську область представляли Тетяна Войцях, завідувач ОЦППСР Черкаського ОІПОПП, Марина Матвійчук, викладач Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького та Аліна Кравчук, заступник директора Черкаського обласного молодіжного ресурсного центру.

  

Протягом п’яти днів відбувалося активне і цікаве навчання, за що завдячуємо професійності та креативності тренерів: Вероніці Андрєєнковій, Надії Лунченко, Тетяні Мараховській та Оксані Дацко. Згадавши теорію конфліктів, прослухавши теоретичний блок з питань попередження гендерно обумовленого насильства та жорстокого поводження з дітьми, миробудування та медіації, майбутні медіатори закріплювали отримані знання на практиці – опрацьовували вміння та навички медіатора у ситуативних рольових іграх, заснованих на життєвих історіях, з якими медіатори стикаються у професійній діяльності, а також розробляли заняття для учасників навчально-виховного процесу, спрямовані на популяризацію медіації як моделі вирішення конфліктів в освітньому середовищі та громаді.

    

В рамках навчальної програми відбулась зустріч з Президенткою Центру «Ла Страда – Україна», проф. Катериною Левченко, яка висвітлила питання щодо ролі жінок та вчителя у миробудуванні, та з директором Українського науково-методичного центру практичної психології та соціальної роботи, проф. Віталієм Панком, який ознайомив майбутніх медіаторів з технологією моніторингу ефективності результатів проекту.

По завершенню навчання учасники першої групи медіаторів підписали Етичний кодекс медіатора та отримали сертифікати про успішне проходження 48-годинної навчальної програми для медіаторів «Базові навички медіатора в навчальному закладі та громаді. Забезпечення участі дітей і жінок у розв’язанні конфліктів і миробудуванні». Сертифікати вручили Віталій Панок, директор УНМЦ ППСР, та Катерина Черепаха, координаторка проекту, в рамках якого проходило навчання.

               

 

Вітаємо нових медіаторів! І бажаємо успіху в навчанні наступним учасникам програми!
Просмотров: 971 | Добавил: Татьяна | Рейтинг: 5.0/3 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]