П`ятниця, 19.04.2024, 19:48
Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход

Права людини в школі

Меню сайта
Форма входа
Календарь новостей
«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Поиск
Друзья сайта
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всього відповідей: 38
Главная » 2012 » Червень » 11 » «ДИТИНА МАЄ ПРАВО НА…»
«ДИТИНА МАЄ ПРАВО НА…»
01:24

«Дитина має право на…» – під таким гаслом 10 червня 2012 року у м. Черкаси на площі біля «Будинку торгівлі» відбувся тематичний концерт-вікторина в рамках впровадження у м. Черкаси міні-проекту «Тематичний концерт-вікторина «Права Дитини піснею полинуть…»». Проект здійснювався за фінансової підтримки Норвезького Гельсінського Комітету в рамках проекту Громадської організації «М’АРТ». Автор проекту та ініціатор проведення концерту – Тетяна Войцях, методист обласного центру практичної психології і соціальної роботи Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників. Допомогу в організації та проведенні Тематичного концерту «Дитина має право на…» надавали волонтери ЧМДГО «Експериментальний творчий центр» та Черкаського обласного молодіжного ресурсного центру. Концерт став складовою частиною благодійної акції на підтримку онкохворого трирічного Саміра Гіренка.

До участі у Тематичному концерті «Дитина має право на…» долучилися такі колективи та солісти: Вокальна студія «Максимум» Проекту «Відкрий у собі зірку», керівник Катерина Білоножко; Анастасія Бутовська, солістка студентської філармонії Черкаського музичного училища імені С.С. Гулака-Артемовського, призерка І відкритого міського конкурсу «Черкаська зірка»; Станіслав Безфамільний (Stanislav - S.C.H.I.Z.Z.O.- Besfamilniy), реп-виконавець, м. Черкаси; солісти майстер-класу «Вокал» ЧМДГО «Експериментальний творчий центр», сімейний дует Тетяна та Сергій Войцях; Зразковий шоу-гурт «Анфас» ЦДЮТ м. Черкаси, керівник Світлана Василівна Патлань; Шоу-гурт «Star Dance» ЦДЮТ м. Черкаси, керівник Марина Віталіївна Турчак; Команда STT м. Черкаси (велотріал, паркур, ушу та інші екстримальні види спорту), керівник – Стас Тульвінський; Школа східного танцю «Наталі», керівник Наталія Зубенко; Черкаська федерації хортингу, президент Федерації Аза Вікторівна Шульга; Танцклуб «Експресія», керівник Вікторія Коваленко; Група підтримки баскетбольного клубу «Черкаські Мавпи» (черлідінг), керівник Ірина Євченко. Усі номери концерту були об’єднані темою «Права дитини».

В рамках тематичного концерту також проводилась вікторина між учасниками заходу. З метою забезпечення охоплення інформаційно-просвітницькою акцією з питань Прав дитини якомога більшої кількості мешканців м. Черкаси, вікторина в рамках проведення концерту та акції проводилася як у формі експрес-опитування під час поширення волонтерами інформаційно-просвітницьких матеріалів і запитань у конферансі між концертними номерами, так і безпосередньо окремими двома блоками, участь у яких узяли 10 підлітків віком від 13 до 18 років та 5 дітей віком від 7 до 10 років, які отримали заохочувальні призи за участь у вікторині та набір інформаційних матеріалів проекту.                         

Також, в рамках наступних блоків благодійного концерту взяли участь й інші колективи та солісти м. Черкаси, перед концертними номерами яких продовжувалося експрес-опитування серед учасників заходу з питань Прав дитини або в конферансі здійснювалося інформування про Права дитини.

Всього під час заходу у ході експрес-вікторини було опитано понад 1000 осіб, з них 135 осіб отримало призи за вірні відповіді від Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини». Усі опитані отримували інформаційні матеріали проекту, надруковані за фінансової підтримки Норвезького Гельсінського Комітету. В рамках заходу було розповсюджено 4100 інформаційних матеріалів: лифлети «Знати, щоб захиститися» та «Каталог дій, що розцінюються як насильство по відношенню до дітей»; календарики «Безкоштовні «гарячі» телефонні лінії довіри»; буклети-пам’ятки для дітей «Каталог прав дитини: на основі Конвенції ООН про права дитини» (вручалися дітям дошкільного та молодшого шкільного віку) та «Твій вік = Твої права» (вручались дітям віком від 11 до 18 років); буклети-пам’ятки для батьків «Вік дитини = Права дитини» (вручались батькам з дітьми від 0 до 10 років та молоді від 18 років).

  

Впровадження у м. Черкаси міні-проекту «Тематичний концерт-вікторина «Права Дитини піснею полинуть…»» сприяло реалізації права дитини брати участь у культурному житті громади та займатися мистецтвом, демонстрації батькам та дітям м. Черкаси альтернативних форм організації дозвілля, а також широкому інформуванню та підвищенню рівня знань громадськості міста про Права дитини.

 

Просмотров: 2429 | Добавил: Татьяна | Рейтинг: 5.0/2 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]