Неділя, 28.04.2024, 18:31
Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход

Права людини в школі

Меню сайта
Форма входа
Календарь новостей
«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Поиск
Друзья сайта
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всього відповідей: 38
Главная » 2012 » Вересень » 12 » 16 вересня в Україні відзначатимуть Всенародний День батька
16 вересня в Україні відзначатимуть Всенародний День батька
20:45
Щорічно третьої неділі вересня українці відзначають Всенародний День батька. Це свято було започатковане в Україні у 2009 році з ініціативи МГО "Міжнародний Центр Батьківства" та Всеукраїнського громадського комітету з підтримки сім’ї та відповідального батьківства за підтримки Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту.
День батька — щорічне свято на честь татів, що відзначається у більшості соціально розвинутих країн. Вперше святкувався 19 червня 1910 року в США. Ініціатором впровадження цього свята є місіс Додд із Вашингтону. Національним святом цей день в США став у 1966 році, коли президент США Ліндон Джонсон оголосив третю неділю червня національним святом. З часом й інші краіни, де декларується повага до сімейних цінностей, слідом за Сполученими Штатами, почали відзначати цей день, вшановуючи чоловіка-батька. На сьогодні День батька у різні місяці року відзначають: Південня Африка, Аргентина, Канада, Чілі, Кот-д'Івуар, Куба, Франція (з 1968 р.), Гаїті, Гонконг, Маврикій, Індія, Ірландія, Японія, Малайзія, Мальта, Мексика, Нідерланди, перу, Філіппіни, Великобританія, Сінгапур, Словаччина, Швейцарія, Туреччина, Венесуела, Грузія, Італія, Іспанія (19 березня — день св. Жозефа), Португалія, Південна Корея (8 травня - день батьків), Німеччина, Литва, Бельгія, Польща, Тайвань, Бразилія, Австралія, Люксембург, Таїланд (5 грудня - річниця короля Пуміпон Адульядета, що народився у 1927 р.).

З пропозицією введення цього дня в Україні виступили представники МГО «Міжнародний Центр Батьківства», започаткувавши у жовтні 2006 р. Громадську ініціативу «День Батька». В рамках цієї ініціативи було зібрано 10 000 підписів від громадян під листом до Президента України з пропозицією ввести День Батька на державному рівні. Також 2007 року було проведено у Львові, Кіровограді та Дніпропетровську регіональні громадські форуми представників державних, громадських і релігійних організацій «Роль чоловіка як батька в сім’ї та суспільстві». 18 вересня 2008 року року за підтримки Міністерства України у справах сім'ї, молоді і спорту  — Перший всеукраїнський громадський форум у Києві в Жовтневому палаці. У форумі взяли участь близько 500 учасників від 57 громадських організацій, 23 представники малого та середнього бізнесу, 18 релігійних організацій та об’єднань, 12 представників ЗМІ. На форумах учасники обговорювали ідеологічну складову наявності такого свята. Було визнано, що для українського суспільства важливо повернутися до моделі доброго батька, що:

  • відповідає за збереження життя дитини від її зачаття;
  • у партнерстві з мамою бере активну участь у вихованні;
  • забезпечує сім’ю матеріально, але у такий спосіб, щоби був час на розвиток здорових стосунків в сім’ї;
  • виховує дітей на засадах високої моралі своїм особистим прикладом.

Ідея введення Дня Батька була широко підтримана громадськістю і висвітлена в ЗМІ. Того ж 2008 року  Міністерство України у справах сім'ї, молоді і спорту у співпраці з громадськістю підготувало проект указу Президента України «Про день батька», що було схвалено Гуманітарним урядовим комітетом при Кабінеті Міністрів України. В грудні 2008 року Кабінет Міністрів України, посилаючись на фінансову кризу, відклав ухвалення рішення з ряду указів до покращення економічної ситуації в країні. Серед них був і згаданий указ.

Враховуючи ситуацію, за ініціативою МГО «Міжнародний Центр Батьківства», від імені представників громадських і релігійних організацій учасників Першого всеукраїнського форуму, Всеукраїнський громадський комітет з підтримки сім’ї та відповідального батьківства, 18 вересня 2009 року під час прес-конференції в УНІАН, оголосив третю неділю вересня Всенародним Днем Батька в Україні.

Просмотров: 728 | Добавил: Татьяна | Рейтинг: 5.0/2 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]